kazakistan-in-jambil-sehrinde-jambil-yatirim-ve-ekonomik-forumu-yapildi

Kazakistan’ın Jambıl şehrinde “Jambıl Yatırım ve Ekonomik Forumu” yapıldı

700’den fazla temsilcinin katıldığı forumda 681 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

28 Nisan 2023 14:11

Kazakistan’ın Jambıl şehrinde Uluslararası Jambıl Yatırım ve Ekonomik 2023 Forumu yapıldı.

Forumda, turizm, sanayi, dijitalleşme ve tarım gibi ekonominin çeşitli sektörlerinde yatırım konuları ele alındı. 

İş ve yapıcı ortam oluşturmayı amaçlayan etkinlikte yabancı ülkelerle karşılıklı yarar sağlayan iş birlikleri de ele alındı. 

Uluslararası Foruma 700’den fazla önde gelen uluslararası ve yerli şirketlerin temsilcisi, yatırımcılar, uzmanlar ve ilgili bakanlıkların temsilcileri ile yarı devlet şirketlerinin başkanları katıldı. 

Forum kapsamında Hindistan, Singapur, Almanya ve Macaristan'ın da aralarında bulunduğu 7 büyük yabancı şirketle 681 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.

Yatırım projeleri kapsamında Jambıl bölgesinde ferroalyaj ve çimento fabrikalarının inşası, inşaat malzemeleri üretimi, güneş enerjisi santralleri ile sanayi ve lojistik parkın oluşturulması planlanıyor. 

Jambıl Bölge Valisi Nurzhan Nurzhigitov forumda yaptığı konuşmasında, Bölgenin Almanya, Türkiye, Singapur, Çin, Hindistan, Fransa, Güney Kore ve Japonya'dan büyük şirketlerle uzun vadeli ortaklık konusunda bir deneyime sahip olduğunu kaydetti.

Bölgenin, yurt içi ve yurt dışı yolcu trafiğine hizmet verme imkânı ile yüksek bir nakliye ve lojistik potansiyeline sahip olduğu ve dünyanın 17'den fazla ülkesine ürün ihraç ettiği belirtildi.

Öte yandan, Jambıl bölgesinde iki yüzden fazla farklı mineralin olduğu, bölgede ana yönleri kimya, gıda, metalürji, inşaat malzemeleri üretimi olan 350'den fazla büyük ve orta ölçekli işletmenin bulunduğu ifade edildi.
 

Diğer Haberler