kazakistan-in-sel-felaketi-ile-mucadelesi-devam-ediyor

Kazakistan’ın sel felaketi ile mücadelesi devam ediyor

Bugüne kadar sel bölgelerine Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dan insani yardım ulaştırıldı.

22 Nisan 2024 17:16

Kazakistan’ın batısında yer alan Oral şehri etrafındaki köyleri su bastı.Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, Jayık Nehri'ndeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle vatandaşların tahliye edildiğini belirtti.Batı Kazakistan’a diğer bölgelerden Acil Durumlar Bakanlığı'nın ek fonları ve güçleri çekildi. 

Son 24 saatte 61 kişi tahliye edildi, bin 497 kişi geçici barınma tesislerine yerleştirildi.Selin başlangıcından bu yana 11,4 milyon metreküpten fazla erimiş su dışarı pompalandı. Bugüne kadar 23 binden fazla vatandaş evlerine döndü. Tahliye noktalarına bulunan kişi sayısı 8 bin 872 olarak açıklandı.

Kazakistan’a Türk Dünyası yardım elini uzatmaya devam ediyor.Tacikistan’dan Kazakistan halkına 61 vagon insani yardım ulaştı. Tacikistan'dan gönderilen insani yardım 3 bin 500 ton oldu.

Kazakistan’da faaliyet gösteren Türk firmaları da sel bölgelerine insani yardım gönderdi. 100 ton içme suyu ve erzak yardımı Kuzey Kazakistan bölgesindeki geçici barınma merkezlerine ulaştı.Yardım kampanyası kapsamında Kostanay bölgesine de 60 ton gıda, erzak ve içme suyu gönderilecek.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, sel, yardım,

Diğer Haberler