kazakistan-kirgizistan-ve-ozbekistanda-turk-secmenlerin-oy-verme-islemi-sona-e

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'da Türk seçmenlerin oy verme işlemi sona erdi

Türk seçmenlerin oy verme işlemi sona erdi.

18 Haziran 2018 08:13

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kazakistan'da yaşayan Türk vatandaşlarının dün başlayan oy verme işlemleri sona erdi.

Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğinden edinilen bilgiye göre, Kazakistan'da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 4 bin 567 seçmenden, Astana'da 482, Almatı'da 848 ve Aktau kentinde 38 kişi olmak üzere toplam bin 368'i oyunu kullandı.

Seçmenler, 16-17 Haziran'da yerel saatle 09.00-21.00 arasında Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği, Almatı ve Aktau başkonsolosluklarında kurulan sandıklara oylarını verdi.

Kırgızistan'da ve Özbekistan'da yaşayan Türk seçmenlerin oy verme işlemi de sona erdi.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kırgızistan'da yaşayan Türk vatandaşlarının oy verme işlemi sona erdi. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 2 bin 30 seçmenden 845'i, oyunu Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde kurulan sandıkta kullandı.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı Özbekistan'da yaşayan 866 seçmenden 403'ü oyunu Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinde kurulan sandıkta kullandı. Yerel saatle 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi akşam saat 21.00'de sona erdi.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi ve Seçim Komisyonu Başkanı Ahmet Başar Şen ve gözlemcilerin gözetiminde açılan sandıktaki oy zarfları sayılmasının ardından diplomatik torbaya konularak mühürlendi. Oy zarfları diplomatik kargo yoluyla bir kurye eşliğinde ilk uçakla Türkiye'ye ulaştırılacak ve İstanbul'daki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilecek.

 

Anahtar Kelimeler: özbekistan, kazakistan, kırgızistan, oy verme, sona erdi,

Diğer Haberler