kazakistan-la-afganistan-arasindaki-ticaret-hacminin-arttirilmasi-hedefleniyor

Kazakistan’la Afganistan arasındaki ticaret hacminin arttırılması hedefleniyor

Kazakistan’ın başkenti Astana’da resmi ziyarette bulunan Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Humayoon Rasaw, Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Yardımcısı Arıstan Kabıkenov ile görüştü.

03 Ağustos 2018 12:18

Bakanlık binasında gerçekleşen heyetler arası toplantıya çok sayıda Afgan işadamı katıldı.

Toplantıda Kazakistan ile Agfanistan arasındaki karşılıklı yatırım, ticaret, ziraat, kara ve hava taşımacılığı ile jeolojik ve mineral kaynaklar sektörlerindeki işbirliği imkanları ele alındı.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Yardımcısı Arıstan Kabıkenov, iki ülke arasındaki ticaret hacminin her geçen yıl daha da artış gösterdiğini belirterek 2018’in Ocak ve Nisan aylarında 180,2 milyon dolara yükseldiği söyledi.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Yardımcısı Arıstan Kabıkenov, iki ülke arasındaki ticaret hacminin her geçen yıl artış gösterdiğini ifade etti.

Bölgedeki en düşük vergi uygulamasının Afganistan’da olduğunu hatırlatan Afgan Sanayi ve Ticaret Bakanı Humayoon Rasaw ise Kazak yatırımcılarıyla işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek Afganistan, Kazakistan ve Özbekistan arasında üç taraflı transit taşıma anlaşması yapma teklifinde bulundu.   

Toplantı sonunda Kazakistan ve Afganistan tarafları arasında karşılıklı iyiniyet protokolü imzalandı.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Afganistan, ticaret hacmi,

Diğer Haberler