kazakistan-ukraynada-kurulan-yenilmezlik-yurdu-ile-ilgili-problem-gormedikle

Kazakistan, Ukrayna'da kurulan "yenilmezlik yurdu" ile ilgili problem görmediklerini açıkladı

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazak hayırseverler tarafından Ukrayna’nın Buça kentinde kurulan "yenilmezlik yurduna" ilişkin "Bir halk diğer bir halka yardım ediyor. Bunda doğal olarak bir problem yok." dedi.

11 Ocak 2023 16:56

Smadiyarov, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, gazetecilerin Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın Ukrayna’da kurulan "yenilmezlik yurduna" ilişkin Kazak tarafından cevap beklediklerine yönelik soruları üzerine açıklamalarda bulundu.

Sözcü Smadiyarov, "Bu Ukrayna halkına yardım etmek isteyen Kazak hayırseverlerin özel girişimi. Biz buna bir açıklama getiremeyiz veya yasaklayamayız." dedi.

Kazakistan’da 300 bine yakın Ukrayna diasporasının yaşadığına dikkati çeken Smadiyarov, "Bir halk diğer bir halka yardım ediyor. Bunda doğal olarak bir problem yok." ifadesini kullandı.

Daha önce sosyal medyada Kazakistan'ın Kiev Büyükelçiliği tarafından Ukrayna'nın Buça kentinde burada yaşayanlara ısınma ve sıcak yemek hizmeti veren "yenilmezlik yurdunun" kurulduğu haberleri yer almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da Kazakistan Dışişleri Bakanlığından söz konusu konuya açıklık getirmesini istemişti.

Diğer Haberler