kazakistanda-4-avrasya-kitap-fuari-2019

Kazakistan'da 4. Avrasya Kitap Fuarı 2019

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Türk şirketlerin de katıldığı 4. Avrasya Kitap Fuarı (Eurasian Book Fair-2019) kapılarını açtı.

24 Nisan 2019 11:36

Körme Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılış törenine Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhamediulı, Azerbaycan'ın Nur Sultan Büyükelçisi Raşad Mamadov'un yanı sıra edebiyatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Muhamediulı, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl fuara 12 ülkeden 90'dan fazla şirketin katıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek fuarın açılışını yapan Muhamediulı ve beraberindekiler, fuarı gezerek kitaplar hakkında bilgi aldı.

Fuara katılan Türk şirketleri de ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Selen Yayınlar Şirketi Genel Müdürü Selahattin Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara 20 çeşit kitap getirdiklerini belirterek "Kazakistan'da yaşayan ve Türkçe bilen okuyuculara hem kültürel mirasımızı tanıtmak, hem de uluslararası firmalara çıkarttığımız kitapların telif satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Kazakça kitapları Türkçe, Türkçe kitapları da Kazakça basmak istediklerini dile getiren Arslan, "Böylece ülkelerimiz arasındaki kültürel alışverişinin sağlanmasında köprü vazifesini yerine getirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Elma Basım Yayım ve İletişim Hizmeti Şirketi İhracat ve İş Geliştirme Müdürü Canan İstemi de Türk cumhuriyetlerine açılmaya başladıklarına işaret ederek "Kazakistan'daki yayıncılarla kitap baskı alanında iş birliği yapmayı hedefliyoruz." dedi.

Uluslararası Türk Akademisinin (TWESCO) de Kazakça, Kırgızca, Türkçe, Tatarca, Özbekçe, İngilizce ve Rusça kitapları sergilediği fuar 27 Nisan'a kadar açık kalacak.

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Nur Sultan, 4. Avrasya Kitap Fuarı, (Eurasian Book Fair-2019),

Diğer Haberler