kazakistan-39-da-devaluasyon-soylentileri

Kazakistan'da Devalüasyon Söylentileri

Kazakistan Merkez Bankası söylentilerin artması üzerine yeniden devalüasyon yapılacağını yolundaki iddiaları reddetti.

01 Ağustos 2014 12:21

Kazakistan Merkez Bankası söylentilerin artması üzerine yeniden devalüasyon yapılacağını yolundaki iddiaları reddetti.

Daha önce 11 Şubat 2014'de aldığı kararla ülkenin ulusal para birimi tengeyi yüzde 18 ila 20 oranları arasında devalüe eden Kazakistan Merkez Bankası'nın ikinci bir dalga daha devalüasyon yapılacağına ilişkin söylentiler, Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Danışmanı Olzhas Khudaibergenov tarafından yalanlandı.

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Danışmanı Khudaibergenov, yaptığı açıklamada sosyal medya platformlarında yayılan yarın içinde bir devalüasyon yaşanacağı iddialarına ilişkin olarak ''Yarın tenge üzerinde herhangi bir devalüasyon olmayacak'' dedi.

Kazakistan Merkez Bankası'nın yarın resmi bir açıklama yapacağını bildiren Khudaibergenov, söylentilerin spekülatörlerce çıkarıldığını savundu.

Kazakistan'ın ulusal para birimi tengede son günlerde artan volatilite sonucu 1 doların değeri 183 tengeden, 185 tengeye kadar çıkmıştı.

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Kayrat Kelimbetov daha önce yaptığı açıklamalarda, Rusya üzerinde artan yaptırımlar ve bu ülkeden sermaye çıkışlarından kaygılı olduklarını belirtmişti.

Kazakistan Merkez Bankası şubat ayında para birimi tengeyi yüzde 18-20 oranında devalüe etmiş, Kazak ekonomi otoriteleri Rus rublesindeki değer kaybının söz konusu para politikası değişikliğinde etkili olduğunu bildirmişti. (Anadolu Ajansı)

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Devaülasyon, Kazakistan Merkez Bankası,

Diğer Haberler