kazakistanda-dijital-bridge-2023-uluslararasi-forumu-basladi

Kazakistan'da “Dijital Bridge 2023” Uluslararası Forumu başladı

Başkent Astana’da başlayan forumun açılışını Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptı.

12 Ekim 2023 15:17

Forumda 30 ülkeden teknoloji devlerinin kurucuları, üst düzey yöneticiler, girişimciler, bilim insanları ve öğrenciler dahil olmak üzere çok sayıda katılımcı yer aldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev forumun, son beş yılda bilişim teknolojileri endüstrisinin gelişimine yönelik son trendlerin ve beklentilerin ele alındığı Orta Asya’nın en büyük diyalog platformu haline geldiğini belirtti. 

Yapay zekâ konusunu ön plana çıkaran Tokayev, “Yapay zekâ artık bilim kurgu değil, gerçek oldu. Gözlerimizin önünde yeni bir dönem açılıyor. Yapay zekâ teknolojilerinin etkisi elektriğin ve internetin keşfi kadar devrim niteliğindedir.” dedi. Tokayev, yapay zekânın insanların yaşam formatını tamamen değiştirme, iş süreçlerini otomatikleştirme ve büyük ölçekte önemli ekonomik değer yaratma kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. 

Forumda Kazakistan hükümetine yapay zekaya dayalı veri merkezleri kurma talimatı verildi. 2 gün sürecek forum kapsamında 30’dan fazla panel oturumu düzenlenecek. Ayrıca katılımcı kuruluşlar arasında bir dizi anlaşmanın imzalanması bekleniyor.
 

Anahtar Kelimeler: kazakistan, digital bridge, forum, astana, kasım cömert tokayev,

Diğer Haberler