kazakistanda-ipek-yolu-ulkeleri-uluslararasi-turizm-forumu

Kazakistan'da İpek Yolu ülkeleri Uluslararası Turizm Forumu

Türk Konseyi Genel Sekreteri Bagdad Amreyev: "Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi, sadece turistik bir girişim değil aynı zamanda gelişme projesi ve tecrübe paylaşımında önemli araçtır".

18 Eylül 2018 11:11

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreteri Bagdad Amreyev, Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi'nin sadece turistik bir girişim değil, aynı zamanda gelişme projesi ve tecrübe paylaşımında önemli araç olduğunu söyledi.

Amreyev, Kazakistan'ın başkenti Astana'da "birlik yolunda" temalı İpek Yolu ülkeleri Uluslararası Turizm Forumu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk Konseyinin Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi'nin örgüte üye ülkelerin turizm alanındaki iş birliğinin temelini oluşturduğunu belirtti.

Örgüte üye ülkelerin devlet başkanlarının, söz konusu tur paketinin rekabet gücünün artırılması yönünde ilgili kurumlara talimatlar verdiğini hatırlatan Amreyev, tur paketin daha da çekici hale gelmesi için Türk Hava Yolları (THY) ve Air Astana Havayolları şirketlerinin desteklerine ihtiyaç olacağını kaydetti.

Amreyev, "Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi, sadece turistik bir girişim değil aynı zamanda gelişme projesi ve tecrübe paylaşımında önemli araçtır." dedi.

Kazakistan Ulusal Turizm Şirketi tarafından düzenlenen foruma Türkiye, Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya, Romanya ve İspanya'dan çok sayıda turizm uzmanı ve davetli katılıyor.

Turizmi pazarlama, internet aracılığıyla turizm hizmetlerinin tanıtılması, uluslararası yolcu ve havayolları taşımacılığı, turizmin ulaştırma bileşenine yatırım potansiyelinin artırılması ve İpek Yolu ülkelerinin karşılıklı yarar sağlayacak iş birliği perspektifleri konularının ele alınacağı forum yarın sona erecek.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, ipek yolu ülkeleri, uluslararası turizm forumu, amreyev,

Diğer Haberler