kazakistanda-secimlerde-cagdas-teknolojilerin-rolu-uluslararasi-konferansi

Kazakistan'da "Seçimlerde Çağdaş Teknolojilerin Rolü" uluslararası konferansı

Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonunun (MSK) kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla "Seçimlerde Çağdaş Teknolojilerin Rolü: Standartlar, Toplumsal Güven" temalı konferans düzenlendi. Konferansa, Rusya, Letonya, Litvanya, Kırgızistan, Türkiye, Azerbaycan'dan merkez seçim kurumları başkanları ve üyelerinin yanı sıra politikacılar ve aktivistler katıldı.

01 Kasım 2018 16:39

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Türkiye'nin seçim güvenliği konusunda ciddi mühendislik kadrosu bulunduğunu belirterek "Bunu, Kazakistan ve diğer dost ülkelerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız." dedi.

Güven, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen "Seçimlerde Çağdaş Teknolojilerin Rolü: Standartlar, Toplumsal Güven" temalı uluslararası konferansın birinci gününde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sürecinde modern teknolojilerin kullanılmasının kamu güvenliğinin sağlanması açısından önemini vurgulayan Güven, "Türkiye bu konuda dünyanın çok gelişmiş ülkelerinden biri. Günlük 100 bin seçmenin kişisel bilgileri güncellenebiliyor ve bu listeleri seçimlerde kullanıyoruz." diye konuştu.

Güven, ülkedeki seçim birimlerine internet üzerinden ayrı bir hatla bilgi ulaşımı sağladıklarına işaret ederek seçimlerde kullanılan bütün belgelerin de bu hat üzerinden üretildiğini, seçim sonuçlarını 2-3 saatte neticelendirebildiklerini anlattı.

Kazakistan ile karşılıklı iş birliğini başlatacaklarını söyleyen Güven, "Bugünkü toplantı umarım buna vesile olur. Karşılıklı bilgi ve teknolojik birikimimizin yanı sıra Türkiye'nin ciddi bir mühendislik kadrosu var. Bunu, Kazakistan ve diğer dost ülkelerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız." ifadelerini kullandı.

Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonunun (MSK) kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla düzenlenen konferansa, Rusya, Letonya, Litvanya, Kırgızistan, Türkiye, Azerbaycan'dan merkez seçim kurumları başkanları ve üyelerinin yanı sıra politikacılar ve aktivistler katılıyor.

Konferans yarın sona erecek.

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Yüksek Seçim Kurulu, Seçimlerde Çağdaş Teknolojilerin Rolü,

Diğer Haberler