kazakistanda-turk-universiteleri-tanitildi

Kazakistan'da Türk üniversiteleri tanıtıldı

Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği Başkanı Dursun Aydın: - "Kazak öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmelerinin en önemli sebebi Türkiye ile olan kültürel ve sosyal bağlardır"

13 Mayıs 2018 09:11

Uluslararası Öğrenci Hizmetleri Derneği (İSSA), Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlediği programla gençleri Türkiye'de eğitim imkanlarıyla tanıştırdı.

İSSA'nın bir otelde yaptığı Türk Üniversiteleri Tanıtım Seminerine, İSSA Başkanı Dursun Aydın, Türkiye'nin Astana Eğitim Müşaviri Abdülmuttalib Çetin ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda katılımcılara Türk üniversitelerinde eğitim imkanları hakkında bilgi veren Aydın, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazak öğrencilerin Türkiye’de eğitim şartlarıyla ilgili fazla bilgi sahibi olmadığını belirterek, bu nedenle öğrenciler için iki günlük Türk üniversitelerini tanıtım semineri düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Kazakistan'ın Türkiye’ye en çok öğrenci gönderen dört ülke arasında olduğuna işaret eden Aydın, şu an yaklaşık 3 bine yakın Kazak öğrencinin Türkiye’deki birçok devlet ve vakıf üniversitelerinde okuduğunu dile getirdi.

Aydın, Kazak öğrencilerin daha çok tıp, bilgisayar ve teknik bölümleri tercih ettiğine dikkati çekerek, "Kazak öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmelerinin en önemli sebebi Türkiye ile olan kültürel ve sosyal bağlardır." dedi.

Son 3 yılda Türkiye’de okuyan yabancı öğrenci sayısının 65 binden 130 bine çıktığı bilgisini paylaşan Aydın, bu rakamın 40 bininin Türk cumhuriyetlerden gelen öğrenciler olduğunu, 2023 yılına kadar Türkiye'nin yabancı öğrenci sayısını 250 bine çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.

Aydın, Türkiye'de üniversite ve öğrenci sayısının artmasıyla eğitim kalitesinin de arttığını dile getirdi.

Şu an yurt dışında 100 bine yakın Türkiye mezununun olduğunu kaydeden Aydın, "Mezunlar kendi ülkelerinde Türkiye'nin gönüllü elçisi olarak göreve başlıyor. İş adamı oluyorlar ve Türkiye ile iş yapıyorlar veya ülkesinin bürokrasisinde bir göreve geliyor ve Türkiye ile olan ilişkilerini güçlendiriyorlar." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, türk üniversiteler, tanıtım,

Diğer Haberler