kazakistanda-uluslararasi-kartalcilar-turnuvasi-duzenlendi

Kazakistan'da "Uluslararası Kartalcılar Turnuvası" düzenlendi

Kazakistan’da düzenlenen Uluslararası Kartalcılar Turnuvası'nda altın kartal avcısı Ayan Seyitcan’ın 4 yaşındaki kartalı Atamura, 27 saniyede avını yakalayarak birinci oldu.

10 Aralık 2022 22:24

Geleneksel Uluslararası Kartalcılar Turnuvası, bu yıl Kazakistan’ın başkenti Astana’ya 290 kilometre mesafedeki Kökşetau kenti yakınındaki Elikti Parkı’nda düzenlendi.

Kazakistan’ın yanı sıra Moğolistan ve Kırgızistan’dan da ünlü altın kartal avcılarının yer aldığı turnuvada, ilk kez Türkiye’den de katılım sağlandı.

Yaklaşık 60 kartal avcısının hazır bulunduğu turnuvada, kartalların tilki ve tavşan avlama hızı, komutlara uyma yeteneği sergilendi.

Kartal avcılığı geleneğinin genç kuşağı da şahin ve doğan gibi yırtıcı kuşlarla yarışmada hazır bulundu.

İki gün süren turnuvada, finale kalan 4 kartal avcısı, kartalların hızını yarıştırdı.

Yarışmada, Kazak altın kartal avcısı Ayan Seyitcan’ın 4 yaşındaki kartalı Atamura, 27 saniyede avını yakalayarak sahibine birinciliği kazandırdı.

Turnuvaya ilgi artıyor

Kazakistan “Kansonar” Kartalcılar Federasyonu Başkanı Çınarbek Batırhanov, Uluslararası Kartalcılar Turnuvası'na katılanların her sene arttığına dikkati çekti.

Batırhanov, bu yıl turnuvanın efsane Kazak altın kartal avcısı Masip Batırhanulı anısına düzenlendiği bilgisini paylaşarak, "Bu gibi isimler sayesinde Sovyetler Birliği döneminde ata geleneğimizi koruyabildik.” ifadesine yer verdi.

Diğer Haberler