kazakistanda-yatirim-imkanlari

Kazakistan'da Yatırım İmkanları

Kazakistan,Türk işadamlarına önemli fırsatlar sunuyor.

17 Ekim 2017 13:01

Kazakistan Ankara Büyükelçiliği ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından Ankara’da 'Kazakistan’da Yatırım İmkânları' konulu toplantı gerçekleştirildi. 

Tanıtım etkinliğine Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda işadamı ile organize sanayi bölge müdürleri katıldı.

1991 yılında bağımsızlığını elde ettikten sonra uluslararası alanda önemli bir pozisyon elde eden Kazakistan, ekonomisini hızlı şekilde büyütmeye devam ediyor.

Kazakistan, orta vadede, petrol, doğalgaz, altyapı,  turizm, eğitim, madencilik ve tarım sektörlerinde yaklaşık 250 milyar dolarlık yatırım yaparak büyümeyi hedefliyor.

Kazakistanlı yetkililer bu hedefler çerçevesinde, Türk işadamlarını farklı alanlarda yatırım yapmaya davet ediyor.

 Bu kapsamda Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ile Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından önemli bir etkinlik düzenlendi.

 Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, ekonomi politikalarında yeni hedefler belirlediklerini ve Türk yatırımcılara ülkenin kapılarını sonuna kadar açtıklarını ifade etti.
  
 Saparbekuly, Türk sanayici ve işadamlarının tecrübelerini Kazakistan’da değerlendirmek istediklerini söyledi.

 EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de Türkiye ile Kazakistan arasındaki mevcut ve sürekli gelişmekte olan ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

 Eren, Orta Asya’da yatırım açısından en iyi imkânları sunan ülkenin Kazakistan olduğunu ifade etti.

Çok sayıda sanayici ve işadamının katıldığı olduğu toplantı sonunda, EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’e teşekkür plaketi takdim etti.
 

 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Yatırım, Türkiye-Kazakistan Ekonomik İlişkileri,

Diğer Haberler