kazakistandaki-ahmet-yesevi-universitesi-turk-dunyasi-icin-calisacak-ogrencile

Kazakistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türk dünyası için çalışacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor

Kazakistan'daki Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, "Başlıca amacımız, Türk dünyasının birlik ve beraberliği için çalışacak, çağdaş ve eleştirel bakış açısına sahip, insan ile doğaya saygılı, kendi alanında bilgili öğrenciler yetiştirmek." dedi.

29 Mart 2021 13:01

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörlüğüne yeni atanan Dr. Janar Temirbekova, açıklamalarda bulundu.

Temirbekova, Ahmet Yesevi Üniversitesinin Kazakistan ile Türkiye arasındaki çok boyutlu ilişkilerin en somut örneği olduğunu belirterek "Türkiye’den mezun olmuş biri olarak, Türk dünyasının ortak değeri Hoca Ahmet Yesevi babamızın barış, hoşgörü ve inanç üzerine kurulu olan felsefesini simgeleyen üniversitede böyle önemli bir göreve gelmek, şahsım için büyük bir mutluluk kaynağı oldu." ifadesini kullandı.

Halihazırda Ahmet Yesevi Üniversitesinin Türk dünyası tarihinin ve kültürünün yaygınlaştırılması yolunda önemli bir misyon yürüttüğünü vurgulayan Temirbekova, "Başlıca amacımız, Türk dünyasının birlik ve beraberliği için çalışacak, çağdaş ve eleştirel bakış açısına sahip, insan ile doğaya saygılı, kendi alanında bilgili öğrenciler yetiştirmek." diye konuştu.

Temirbekova, üniversite bünyesinde öğrencilere sadece eğitim vermekle kalmayıp bilimsel çalışmalara da öncülük edeceklerinin altını çizdi.

"Üniversitemizde 20 farklı ülkeden 11 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor"

Türkistan’ın "eyalet merkezi" statüsüne kavuşmasıyla üniversite tarihinde yeni bir dönemin başladığına dikkati çeken Temirbekova, şunları kaydetti:

"Türkistan, yeniden canlanıyor. Bölgede yatırımlar arttıkça yeni iş yerleri kuruluyor. Gelecekte kaliteli insan kaynağına ihtiyaç duyulacak. Bu durum üniversitemize önemli imkanlar sunmakla birlikte büyük görev de yüklüyor. Türkistan Valiliği ile bu süreci nasıl yürütebileceğimize dair sürekli iş birliği içindeyiz. Türkistan’ın kalkınması için üniversitemiz tarafından yapılacak projelere, Türk dünyasının bilim insanlarını da dahil etmeyi planlıyoruz."

Temirbekova, Ahmet Yesevi Üniversitesinin Türk dünyasının ilk ortak üniversitesi olduğunun altını çizerek "Şu anda üniversitemizde 20 farklı ülkeden 11 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde, yeni açılan Ziraat Fakültesine öğrenci alımı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla üniversitemiz, bölgedeki ziraat sektörünün gelişmesine de katkıda bulunacak." diye konuştu.

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde Türkiye ile Kazakistan’ın iş birliğinde kurulan Ahmet Yesevi Üniversitesi, 30 yıldır 44 bilim dalında uzman yetiştiriyor.

Diğer Haberler