kazakistandaki-atameken-acik-hava-muzesi

Kazakistan'daki Atameken Açık Hava Müzesi

Atameken, muhteşem bir Kazakistan turu atmak isteyenler için ideal bir mekan.

24 Haziran 2022 12:27

Kazakistan coğrafi olarak dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesi. Bu, aynı zamanda birçok kültürel, doğal ve mimari zenginliğin de geniş coğrafyaya yayıldığı bir harita anlamına geliyor.

Başkent Nur-Sultan'da yer alan Atameken Açık Hava Müzesi, ülkenin her tarafında bulunan tarihi ve estetik yapıların birebir kopyasını yansıtan 1.7 hektarlık bir yer. Burada yer alan eserler kilometrelerce yolları kat etmeden görmek isteyeceğiniz eserlerin maket halleri şeklinde tasarlanmış. Komplekste aynı zamanda Kazakistan'ın bölgelere göre coğrafi değişimini de gözlemlemeniz mümkün. Yani çöl ikliminin olduğu yerler ile doğal yeşil bitki örtüsünün bulunduğu topraklar yine bu parkta yansıtılıyor.

İki futbol sahası büyüklüğündeki bu açık hava müzesinde 200'den fazla mimari ve anıt yapının kopyası ile birlikte; en önemli dağlar, ormanlar ve tepeler de yer alıyor. Bu alan Kazakistan'daki turizmi canlandırmak ve ziyaretçileri farklı yerler görmesi için özendirmek amacıyla inşa edilmiş. Temel amacı ise insanların tarihi, kültürel ve manevi değerlere aşina olmasını sağlamak ve bu vesile ile korunmasını sağlamak, kültürel kazanımları teşvik etmek ve tüm doğal bölgelerin renklerini yansıtmak.

Kazakistan'ın en önemli turistik yerleri, ülkenin doğası ve manzaraları, mimarisi ve ulaşım ağları da haritada açıkça görülebiliyor. Kazakistan "Atameken Haritası"nın ilginç bir parçası da Hazar Denizi'nin dekoratif maketi. Bu dev komplekste ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesi, eğlenirken öğrenmesi için gerekli her şey düşünülmüş. Alanda aynı zamanda birçok festival, konser ve gösteriler için sahne de bulunuyor.

Atameken Açık Hava Müzesi Kazakistan'ın mimari gelişimindeki gerçek zamanlı değişikliklerle giderek genişliyor ve her geçen gün daha çok ilgi çeker hale geliyor.

Diğer Haberler