kazakistandaki-cumhurbaskanligi-secimleri

Kazakistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konsey) Genel Sekreter Yardımcısı Gismat Gözalov, Kazakistan'da 9 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin başarıyla geçeceğinden umutlu olduklarını söyledi.

06 Haziran 2019 16:06

Gözatov ve beraberindeki heyet, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözlemlemek için geldiği Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Merkez Seçim Komisyon Başkanı Berik İmaşev ile görüştü.

İmaşev, görüşmede, Türk Konseyi gözlemcilerinin seçime süreci hakkında bilgi verdi.

Gözalov, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Konseyinden gözlemcilerin Nur Sultan ve Almatı kentlerinde bulunduğunu belirterek, dün bazı adaylarla görüştüklerini ve seçim kampanyasında herhangi bir kanun ihlali gözlemlemediklerini kaydetti.

Seçimden birgün sonra 10 Haziran'da yapılacak basın toplantısında süreci değerlendirecekleri bilgisini veren Gözalov, "Seçimlerin başarıyla geçeceğinden umutluyuz." dedi.

Gozalov, Türk Konseyinin kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in inisiyatifiyle kurulduğunu hatırlatarak, Kazakistan'ın konseyin aktif üyesi olduğunu ve olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, cumhurbşkanlığı, seçim,

Diğer Haberler