kazakistandaki-yatirim-firsatlari

Kazakistan'daki Yatırım Fırsatları

Başkent Astana'da düzenlenen Küresel Yatırım Yuvarlak Masa Forumu, 40 ülkeden 600’ü aşkın yatırımcıyı bir araya getirdi.

05 Temmuz 2018 14:11

Kazakistan, yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. 

Başkent Astana'da düzenlenen Küresel Yatırım Yuvarlak Masa Forumu, 40 ülkeden 600’ü aşkın yatırımcıyı bir araya getirdi.

Forumun açılışına Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev ve bakanlar da katıldı. 

Başbakan Sagintayev konuşmasında, Kazakistan'ın yabancı yatırımcılar için en iyi şartları sağlayan ülkeler arasında dünyada 36'ıncı sırada yer aldığını söyledi.

Hükumetin güvenli bir ortam sağlamış olması yabancı yatırımcıların Kazakistan'ı tercih etmesinin en önemli sebebi.

Foruma katılan şirket yöneticilerinden Saparbek Tuyakbayev   “Son zamanlarda Orta Asya’daki finansal bütünleşmeyle birlikte bölgede 70 milyonluk bir pazar oluştu. Bu bizim ülkemizde faaliyet gösteren yabancı şirketlerin komşu ülkelere de açılması açısından büyük bir avantaj" dedi.

Türkiye’den, Küresel Yatırım Yuvarlak Masa Forumu'na 60 yatırımcı katıldı. 

Türk Kazak İşadamları Birliği Türkiye Temsilcisi  İbrahim Okumuş  "Kazakistan çok hızlı gelişen bir ülke ve dünyadaki yatırımcılara çok büyük fırsatlar sunuyor. Çok büyük teşvikler veriyor. Keza Türk yatırımcılarına da..Türk yatırımcıların da bu teşviklerden faydalanmak istediğini görüyoruz. Kazakistan’a iştah son zamanlarda iyice arttı" dedi.

Forumun sonunda, katılımcı firmalar arasında toplam 4 virgül 7 milyar dolarlık 32 ticari anlaşmaya imza atıldı.
 

 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, Yatırım, Astana,

Diğer Haberler