kazaklarin-geleneksel-nevruz-yemegi-nauryz-koje-nevruz-corbasi

Kazakların Geleneksel Nevruz Yemeği: Nauryz Köje (Nevruz Çorbası)

Nauryz köje, Kazakistan’da Nevruz bayramında her evde pişirilir.

25 Mart 2022 19:24

Kazakistan’da Nevruz bayramı, geleneksel Nevruz çorbası ( Nauryz köje) olmadan düşünülemez.Yedi malzemeyle hazırlanan çorba yeni yılın, baharın, bolluk ve bereketin simgesi olduğundan çok büyük bir öneme sahip.

Bayram sofrasının baş tacı olan geleneksel çorba, bereketin de simgesi. Bu yüzden, ikram edilen kişinin çorbayı son damlasına kadar içmesi çok büyük önem taşır. Bu şekilde bolluğun evden eksik olmayacağına inanılır.

Nevruz çorbası, 7 farklı malzemelerle hazırlanır.Su, et ve arpa, ana malzemedir.  Özellikle kurutulmuş et çorbaya ayrı bir tat katar.Pirinç gibi tahıllara ek olarak, çorbaya mutlaka ayran, kaymak veya kurutulmuş süt ve yoğurt karışımından elde edilen kurut katılır. 

Nevruz bayramında büyüklerini ve akrabalarını ziyaret eden Kazaklar, her evin Nauryz köjesinden mutlaka içer.

Diğer Haberler