kazan-da-turk-saglik-turizmi-atilimi

Kazan’da Türk sağlık turizmi atılımı

Tataristan başkenti Kazan’da Türkiye’nin Sağlık ve Termal Turizmi tanıtımı yapıldı.

15 Mayıs 2019 15:59

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da Türkiye'nin önde gelen sağlık ve termal turizm kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Türkiye Termal ve Sağlık Turizmi Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Ahmet Sadık Doğan, Ticaret Ataşesi İsmet Özkan, Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık, Türkiye'den sağlık kuruluşu temsilcileri ve yerel sağlık turizmi acenteleri katıldı.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Doğan, burada yaptığı konuşmada, termal ve sağlık turizminin Rusya ve Türkiye arasındaki iş birliği alanında gelecek vadettiğini söyledi.

Türkiye'yi bu yılın ilk dört ayında sağlık turizmi için tüm dünyadan yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Doğan, son yıllarda bu alanda Rusya'dan talebin arttığını ifade etti.

TESTUD Başkanı Yılık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın 12 ilinde ve aynı zamanda Tataristan'ın başkenti Kazan'da Türkiye'nin sağlık ve termal turizminin tanıtımlarını yaptıklarını söyledi.

Yılık, amaçlarının sağlık turizm acentelerine destek olmak ve Türkiye'deki bakanlıkların temsilcileriyle acentelerin koordinasyonunu sağlayarak satışları artırmak olduğunu anlattı.

Tataristan'daki sağlık kuruluşlarını Türkiye'ye davet eden Yılık, 2020'nin ilk iki çeyreğinde Türkiye'deki termal merkezler ve hastanelere 100 bin Tataristanlı turistin gelmesinin beklendiğini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler: kazan, tataristan, sağlık, turizm, atılım, termal, tanıtım,

Diğer Haberler