kirgiz-turk-anadolu-kiz-meslek-lisesinde-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-sp

Kırgız-Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kırgız-Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

19 Mayıs 2023 15:09

Programda kız öğrenciler, Kırgız ve Türk halk oyunlarını oynadı, şiirler okudu ve hazırladıkları özel kıyafetlerini defile ile tanıttı.

Programa, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ve eşi Mariya Doğan, büyükelçiliğin müşavirleri ve ataşeleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bişkek'teki okulların öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Büyükelçi Doğan, burada yaptığı konuşmada, katılımcıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ederek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi hep yanacak." dedi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin sadece Türk gençliğine değil, tüm dünya gençliğine birer öğüt, birer vasiyet olduğunu söyleyen Doğan, öğrencilerden Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okumalarını istedi.

Lise Müdürü Adil Gezer ise 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir." sözleri gereği milletin tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıç günü olduğunu vurguladı.

 

Diğer Haberler