kirgiz-ulusal-devlet-televizyonu-65-yasinda

Kırgız Ulusal Devlet Televizyonu 65 yaşında

Bişkek’te Kırgız Ulusal Devlet Televizyonunun kuruluşunun 65. yılı dolayısıyla konferans düzenlendi.

06 Aralık 2023 11:49

Bişkek’te Kırgızistan’ın ilk televizyonu olan Kırgız Ulusal Devlet Televizyonunun kuruluşunun 65. yılı kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde İşenaalı Arabayev Devlet Üniversitesinde konferans düzenlendi. 

Konferansa, yerli ve yabancı basın mensupları, bilim adamları, medya uzmanları, UTRK’nın emektar çalışanları ve gazetecilik bölümü öğrencileri katıldı. Konferansta Ulusal Devlet Televizyonunun tarihi ve gelişme süreci anlatıldı, televizyonculuğun güncel sorunları konuşuldu.

Kırgız Ulusal Devlet Televizyonu resmi olarak 20 Ocak 1931’de kuruldu. Aynı yıl uzunluğu 25 kilometre olan radyo ağı ve 300 yayın alıcısıyla yayına başladı. 1964’te itibaren tam donanımlı televizyon kanalı olan UTRK, Kırgızistan’ın 1991’de bağımsızlığını elde etmesiyle ülkenin en önemli kamu televizyonu haline geldi.

Günümüzde Ulusal Devlet Televizyonu, Ala Too 24, Balastan, UTRK Spor, Madaniyat, UTRK Müzik ve Intımak olmak üzere 10’dan fazla televizyon kanallarını, Birinci Radyo, Kırgız Radyo ve Min Kıyal gibi radyoları bünyesinde bulunduruyor.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan ulusal devlet televizyonu, 65 yaşında,

Diğer Haberler