kirgizistan-2023-yilinda-organize-suc-orgutlerine-karsi-basarili-operasyonlar-g

Kırgızistan, 2023 yılında organize suç örgütlerine karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdi

Kırgızistan’ın Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, geçen yıl başarılı bir şekilde sürdürdükleri organize suç örgütleriyle mücadele çalışmalarına bu yıl da devam edeceklerini açıkladı. 

04 Ocak 2024 15:05

Kırgızistan’da, 2023 yılında, organize suç örgütlerine karşı başarılı bir şekilde yürütülen çalışmalar, yeni yılda da devam edecek. İlgili açıklama, Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev’den geldi. Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Taşiyev, 2023 yılında ülkedeki tüm suç örgütlerine karşı operasyon gerçekleştirdiklerini, bundan sonra Kırgızistan’da örgüt ve mafya liderlerini barındırmayacaklarını söyledi. Taşiyev, organize suç örgütleriyle mücadelede güvenlik görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü  ekleyerek, “Yeni yılda güvenlikten sorumlu arkadaşlarımızın çalışma koşullarını ve hayat şartlarını da iyileştireceğiz. Sizin halkımıza sadakatle hizmet edeceğinizden şüphem yoktur. Güvenlik görevlilerimiz, istihbarat çalışanlarımız, askerlerimiz, sınır muhafızlarımız hepsi el ele vererek devletimize ve halkımıza yürekten hizmet edecektir”. dedi.

Geçen yıl Kırgızistan’da, organize suç örgütlerine yönelik bağımsızlık döneminin en büyük operasyonları gerçekleştirildi. Aralarında Kamçı Kölbayev’in örgütü başta olmak üzere onlarca organize suç örgütü çökertildi. Liderleri etkisiz hale getirildi veya tutuklandı, mal varlıklarına ve toplamda 1 milyar 200 milyon dolara el kondu.
 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, suç örgütü, operasyon,

Diğer Haberler