kirgizistan-2024-yaz-olimpiyatlarinin-gures-dalindaki-eleme-turnuvalarina-ev-sa

Kırgızistan, 2024 yaz olimpiyatlarının güreş dalındaki eleme turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

Dünya Güreş Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Asya kıtası elemelerinin bir ayağı 19-21 Nisan tarihleri arasında Bişkek’te gerçekleştirilecek.

02 Temmuz 2023 18:56

Kırgızistan’ın başkentinde düzenlenecek turnuva sonucunda 36 güreşçiye Olimpiyat vizesi verilecek. Böylece Kırgızistan ilk kez olimpiyat elemelerine ev sahipliği yapmış olacak.

Bişkek’in böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapma hakkına sahip olmasında, Kırgız Milli Güreş Takımının son yıllarda gösterdiği başarılı performansı etkili oldu. 

Kırgız güreşçiler, hem önceki olimpiyatlarda, hem de son dönemlerde gerçekleştirilen dünya güreş şampiyonalarında önemli başarılara imza attı. 

Kadın güreşçilerden Aysuluu Tınıbekova, Meerim Cumanazarova, Ayperi Medet Kızı gibi dünya serbest güreş sıralamasın ilk sıralara yerleşti. Akcol Mahmudov, Colaman Şarşenbekov ve Ernazar Akmataliyev gibi erkek güreşçiler ise, güreş dünyasını domine eder duruma geldi.

Milli güreşçilerin başarılı olması için hükümet de önemli destek sağladı. Yeni Güreş Federasyonu binası yapıldı, onlarca güreş merkezleri kuruldu. Ayrıca, sporcuları teşvik edecek burs, aylık ve çeşitli ödüller verilmeye başlandı.

Anahtar Kelimeler: Dünya Güreş Birliği, Kırgızistan, 2024 yaz olimpiyatları,

Diğer Haberler