kirgizistan-39-da-rusvet-skandali

Kırgızistan'da rüşvet skandalı

Kırgızistan'da devlet yöneticilerine açılan davalarda soruşturmaları yürüten birimin başkanı rüşvet alırken yakalandı.

26 Mart 2015 11:27

Kırgızistan'ın istihbarat birimine bağlı yolsuzlukla mücadele ekibinin, devlet kurumlarında görevli üst düzey yetkililer ve yöneticiler hakkında açılan davaların soruşturmasını yürüten Başsavcılık Soruşturma İdaresi Başkanı Kılıçbek Arpaçiyev'i 100 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakaladığı bildirildi.

Milli Güvenlik Devlet Komitesi'nin (KGNB) Yolsuzlukla Mücadele Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, ismi açıklanmayan bir işadamı hakkında açılan davanın üstünün örtülmesi için 200 bin dolar rüşvet talep eden Kılıçbek Arpaçiyev'in 100 bin dolar alırken makam odasında suçüstü yakalandığı belirtildi. Arpaçiyev'in gözaltına alındığı ve hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi.

Rüşvet aldığı iddia edilen başsavcılığın üst düzeyi yöneticisi Arpaçiyev, görevi kapsamında yolsuzluk ve rüşvetten suçlanan bazı eski bakanların ve milletvekillerin davalarıyla ilgili soruşturmaları yürütmüştü.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, "Ülkenin tüm güvenlik birimlerini hırsızlardan temizleyeceğim. Bugün ülkemizde bakanlar ve milletvekilleri yolsuzluktan yargılanıyor ve tutuklu bulunuyor. Ülkemizde dokunulmazlığı olan yoktur" dedi.

(AA)


Diğer Haberler