kirgizistan-bm-iliskilerinin-25-yildonumu

Kırgızistan BM İlişkilerinin 25. Yıldönümü

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres karşılıklı olarak birbirlerini tebrik etti.

02 Mart 2017 14:47

Kırgızistan’ın Birleşmiş Milletlere üyeliğinin 25. Yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile BM genel sekreteri Antonio Gutteres karşılıklı birbirlerini tebrik etti.

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Antoni Guterreş’e yolladığı mesajında, geçen çeyrek asır içerisinde, BM Kırgızistan’ın sosyal, ekonomik yönden gelişmesine ve önemli alanlarda reformalar gerçekleştirmesine önemli katkılar sağladığını ifade etti,
 
Almazbek Atambayev, BM’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile etkin işbirliği artırmayı amaçlayan proje ve programlarının uygulanmasına, Kırgız Cumhuriyetinin kararlılıkla katkı sağlayacağını vurguladı.
 
Kırgızistan’ın Birleşmiş Milletlere üyeliğinin 25. Yıldönümü vesilesi ile Antono Guterreş’i Kırgızistan’a davet etti.
 
BM’nin genel sekreteri Antono Guterres ise, Kırgızistan’ın Birleşmiş Milletlere üyeliğinin 25. Yıldönümü dolayısıyla tüm Kırgızistan halkını kutladı.
Geçen 25 yıl içerisinde Kırgızistan’ın güvenilir ortak haline geldiğini vurguladı. Verimli bir işbirliği için şükranları sundu.

31 Ağustos 1931’de bağımsızlığını kazanan Kırgızistan 2 Mart 1992’de BMye üye olmuştu.



Diğer Haberler