kirgizistan-cumhurbaskani-caparov-kazakistan-basbakani-bektenovu-kabul-etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Kazakistan Başbakanı Bektenov'u kabul etti

Kırgızistan'a resmi ziyaret gerçekleştiren Oljas Bektenov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından kabul edildi.

09 Nisan 2024 16:08

Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov Kırgızistan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bektenov, Bişkek'te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından kabul edildi.

Görüşmede Sadır Caparov'un yaklaşan Astana resmi ziyareti için ikili iş birliği ve hazırlıkların sürdürülmesi konusu görüşüldü. Ayrıca ikili ticaret hacminin 2 milyar dolara çıkarılması ve iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik ortak çalışmalar değerlendirildi. Bu bağlamda gıda, sanayi, petrokimya, inşaat, ilaç gibi sektörlerde geniş bir potansiyelin olduğu kaydedildi.

Ortak sınırda bir Endüstriyel Ticaret ve Lojistik Kompleksi oluşturulmasına yönelik plan değerlendirilirken Kazakistan Başbakanı, ülkesinin 260 milyon dolar değerindeki 195 emtia ürününün ihracatını artırmaya hazır olduğunu kaydetti.

 2024 sezonu için ülkeler arası su yönetim tesislerinin işletiminin önemini vurgulayan Bektenov, Kazakistan'ın Transit ve Ulaştırma Potansiyelinin 2030'a Kadar Geliştirilmesi Konsepti uyarınca kontrol noktalarının inşasının yapılacağını açıkladı.

18-19 Nisan'da ise Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un Kazakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, sadır caparov, oljas bektenov, kazakistan,

Diğer Haberler