kirgizistan-cumhurbaskani-caparov-un-yeni-kirgizistan-in-insasinin-istikameti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov’un “Yeni Kırgızistan’ın İnşasının İstikameti” adlı kitabı yayınlandı

Kitapta, hızlı bir değişim süreci içerisinde olan Kırgızistan’ın kalkınmasının temel yönleri anlatılıyor. 

01 Ağustos 2023 13:36

Kırgızistan’da Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un kaleme aldığı “Yeni Kırgızistan’ın İnşasının İstikameti” adlı kitap yayınlandı.

133 sayfadan ve 4 bölümden oluşan kitapta, globalleşen dünyada Kırgızistan’ın yerinin ne olacağı ve hangi yönde kalkınma sağlayacağı, bunun için milli kültür ve değerlerin önemi anlatılıyor. 

Kitabın ilk bölümünde, Kırgızların köklü tarihe sahip bir millet olarak dünya göçebe medeniyetinin oluşturulması ve geliştirilmesine sağladığı katkı dile getiriliyor.

İkinci bölümde ise, Kırgızların bir halk, Kırgızistan’ın ise bir devlet olarak kalkınmasına ve gelişmesine öncülük edecek tarihsel, kültürel ve ideolojik temellerin önemi vurgulanıyor. 

Kitabın üçüncü bölümü, Kırgızistan’da yaşayan halkların birlik ve beraberliğinin önemi, devleti kuran bir millet olarak Kırgızların diğer halk ve milletlere karşı sorumluluğu ifade ediliyor. 

Ayrıca, bu bölümde, canı pahasına çağdaş Kırgızistan’ın kuruluşu için mücadele eden Cusup Abdırahmanov, Kasım Tınıstanov, İshak Razakov gibi devlet adamları anlatılıyor.

Kırgız halkının en büyük değerleri olarak da içinde Manas destanı ve ünlü yazar Cengiz Aytmatov’un eserlerinin olduğu yazılı ve sözlü edebiyatı, müziği, el sanatları ve lezzetli mutfak kültürü dile getiriliyor. 

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un kitabının son bölümünde ise, yeni Kırgızistan’ın inşasında takip edilecek 9 farklı istikamet ve prensip yer alıyor.

 

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, “Yeni Kırgızistan’ın İnşasının İstikameti”,

Diğer Haberler