kirgizistan-cumhurbaskani-caparovdan-milli-gures-takimi-sporcularina-odul

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'dan Milli Güreş Takımı sporcularına ödül

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında önemli başarılara imza atarak madalya sayısında üçüncü olan Kırgızistan Milli Güreş Takımı sporcularına ödüllerini verdi.

26 Eylül 2023 17:34

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Dünya Güreş Şampiyonası'nda önemli başarılara imza atan Kırgız Milli Güreş Takımı'nı kabul etti. Ala Arça Devlet rezidansında gerçekleşen ödül törenine, milli takım antrenörleri de katıldı. 

Törende konuşan Caparov, Kırgız Milli Güreş Takımı'nı otuzdan fazla ülkeden sporcunun katıldığı Belgrad’daki Dünya Güreş Şampiyonası'ndaki başarılarından dolayı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Caparov, Kırgız güreşçilerin ülkeyi en iyi şekilde temsil ettiğini ve gelecek sene Paris’teki olimpiyattan da madalyalarla döneceklerinden şüphesi olmadığını dile getirdi.

Kırgızistan Milli Güreş Takımı, şampiyonada, toplam madalya sayısında Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından üçüncü oldu. 

Serbest, grekoromen ve kadınlar kategorisinde yapılan müsabakalarda Kırgızistan Milli Takımı üç altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Grekoromen güreşte 77 kiloda Akcol Mahmudov ve 60 kiloda Colaman Şarşenbekov altın madalya elde etti. Kadın güreşçilerden Aysuluu Tınıbekova da, 62 kiloda altın madalya kazandı. Ayperi Medet Kızı gümüş madalya kazanırken, erkeklerde 67 kiloda Amantur İsmailov ise bronz madalya elde etti. 
 

 

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan Milli Güreş Takımı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov,

Diğer Haberler