kirgizistan-cumhurbaskani-sadir-caparov-un-mogolistan-a-gerceklestirdigi-resmi-z

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un Moğolistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sona erdi

21 yıllık aradan sonra yapılan bu ziyaret çerçevesinde, Kırgız-Moğol ikili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir dizi anlaşma imzalandı.

12 Temmuz 2023 14:15

Caparov’un Moğolistan’a gerçekleştirdiği resmi devlet ziyareti sona erdi. 21 yıllık aranın ardından yapılan bu üst düzey ziyaret üç gün sürdü.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke liderleri, Ulan Batur'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Devlet başkanları, Kırgız-Moğol ikili ve çok taraflı işbirliğine ilişkin güncel konuları ele aldı. Görüşmelerde, ticari, ekonomik ve kültürel konulara önem verildi.

Görüşmeler sonucunda iki lider Ortak Dostluk ve İşbirliği Bildirgesi'ni imzaladı.

Ziyaretin ikinci gününde Sadır Caparov, Asya’nın en büyük bakır-molibden fabrikası olan Erdenet Devlet Bakır Fabrikası'nı ziyaret etti. Caparov, Moğolistan ile bakır madenciliği alanında işbirliği ve tecrübe paylaşımı yapmak istediklerini belirtti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, ziyareti çerçevesinde Moğolistan’ın tarihi, gelenek ve göreneklerini yansıtan kültürel programlara da katıldı.

 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, caparov, moğolistan,

Diğer Haberler