kirgizistan-da-2-uluslararasi-kamu-ozel-is-birligi-forumu-basladi

Kırgızistan’da 2. Uluslararası Kamu-Özel İş Birliği Forumu başladı 

Forumda, enerjiden ulaşıma, lojistikten bilişim teknolojilerine kadar birçok farklı alanda kamu-özel sektör iş birliği ele alınacak. 

28 Eylül 2023 15:31

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kamu-Özel İş Birliği Forumu'na farklı ülkelerden bürokratlar, uluslararası finans kuruluşları yöneticileri ve iş adamları katılıyor.

Bu yıl "Güçlerin birliği: Ortak Hedefler, Bölgesel İstikrar” sloganıyla yapılan forumun açılış konuşmasını Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov yaptı. Caparov, forumun, Kırgızistan’daki kamu-özel sektör iş birliğini yeni bir seviyeye çıkartacağına inandığını ve uluslararası alanda önemli yatırım toplantılarından birisi olduğunu söyledi.

Bişkek’te gerçekleştirilen 2. Uluslararası Kamu-Özel İş Birliği Forumu iki gün sürecek ve forum çerçevesinde çeşitli oturumlar,seminerler, paneller ve proje sunumları yapılacak. Katılımcılar enerji, ulaşım, lojistik ve bilişim gibi birçok arklı alanda kamu-özel iş birliğini ele alacak.

Forum ayrıca, kamu-özel iş birliği modeline uygun olarak Kırgızistan’a yabancı yatırımcıların çekilmesi için önemli fırsatlar sunacak. 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, kamu-özel iş birliği forumu,

Diğer Haberler