kirgizistan-da-8-inci-biskek-uluslararasi-finans-forumu-yapildi

Kırgızistan’da 8’inci Bişkek Uluslararası Finans Forumu yapıldı 

Dünyanın birçok ülkesinden finans kuruluşlarının yanı sıra bilişim firmalarının da katıldığı forumda finans sektöründeki yenilikler ve bu sektörün geleceği ele alındı.

25 Mayıs 2023 16:37

Foruma Türkiye, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Özbekistan, Moğolistan ve Çin’den temsilciler katıldı.

300’den fazla finans kuruluşunun yanı sıra, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve finans sektörünün uzmanları forumda hazır bulundu.

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, forumun açılış konuşmasını yaptı. 

Akılbek Caparov, dünyadaki ekonomik dalgalanmaya rağmen Kırgızistan’ın banka sisteminin istikrarlı bir seyir izlediğini, ülkedeki bankaların kredi portföyünün geçen yıl yüzde 12,2 yükselerek 204 milyar soma ulaştığını söyledi. 

Caparov, 2022’de ticari bankaları toplam depozit miktarının 340 milyar soma ulaştığını, önceki yıla göre yüzde 39,5 arttığını belirtti.

Forumda, finans sektöründeki yenilikler, yeni finans teknolojileri ve bilişim alanındaki gelişmelerin bu sektörde kullanılması gibi konular ele alındı. 

Mali kurumların sürdürülebilir finansman stratejilerinin uygulanması ve yeşil yatırımların teşviki de görüşülen konular arasında yer aldı. 

Forumda katılımcı ülkeler arasında da toplantılar yapıldı. Bu çerçevede, Kırgızistan-Kazakistan İş Forumu gerçekleştirildi.
 

Diğer Haberler