kirgizistan-da-baskurdistan-kultur-gunleri-duzenlendi

Kırgızistan’da “Başkurdistan Kültür Günleri” Düzenlendi.

Kırgızlar, dört gün boyunca Rusya Federasyonu’nda yaşayan Başkurt soydaşlarının kültürlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

08 Mart 2015 13:10

Etkinlik, Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbayev ile Başkurdistan Cumhurbaşkanı Rüstem Hamitov’un katılımıyla başladı. . 

Açılışta konuklar, baba ocağından ayrılan bir genç kızın, çocuklarıyla birlikte babasını ziyareti sırasında yaşananları anlatan, “Rüzgar, sesimi uzaklara götür” adlı Başkurt filmini izledi.
 
Kültür günleri kapsamında hem başkent Bişkek’te, hem de ülkenin değişik şehirlerinde Başkurt filmleri gösterimleri yapıldı, konserler verildi.
 
Etkinlik çerçevesinde Başkurdistan devlet sanatçıları ile konservatuar öğrencilerinin sahneye çıktığı konserler düzenlendi, halk danslarından örnekler sunuldu.
 
Kırgızların yoğun ilgisini çeken “Başkurdistan Kültür Günleri”nde ayrıca “Başkurt El Sanatları”ndan örneklerin yer aldığı bir sergi de düzenlendi.
 
Kırgızlar dört gün süren etkinlik sırasında Başkurt ressamların eserleriyle de tanışma olanağını buldu.
 
Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanı Altınbek Maksutov, “Başkurdistan Kültür Günleri için çok iyi bir hazırlık yaptık, bugün büyük bir bayram. Başkurdista Kültür Günlerini düzenliyoruz”  ifadesini kullandı. 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, “Başkurdistan Kültür Günleri”,

Diğer Haberler