kirgizistan-da-hayalimdeki-kirgizistan-adli-ulusal-genclik-forumu-duzenlendi

Kırgızistan’da “Hayalimdeki Kırgızistan” adlı Ulusal Gençlik Forumu düzenlendi 

Toplumun çeşitli kesimlerinden farklı alanlarda çalışan ve eğitim gören gençlerin katıldığı forumda, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov konuşma yaptı.

28 Kasım 2023 20:18

“Hayalimdeki Kırgızistan” adlı foruma, ülkenin tüm bölgelerinden farklı alanlarda çalışan ve eğitim gören gençler katıldı.  Forum, genç sanatçı ve müzisyenlerin konseriyle başladı. Genç neslin başarı hikayelerinin anlatıldığı video eşliğinde ülkenin tanınmış genç sanatçıları şarkı söyledi, uluslararası alanda ün salmış dans ekipleri de performans sergiledi. 

Forumda, kendi alanlarında başarılı olan gençler konuşma yaptı ve hazırladıkları projeler ile temsil ettikleri sektörlerle ilgili düşüncelerini anlatarak sorunlarını dile getirdi.

Gençlerin ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, görevi süresince gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Caparov, gençlerin kaliteli eğitim almaları ve hak ettikleri mesleğin sahibi olmaları için gerekli desteği vereceklerini, istihdam konusunda da gençlerin arkasında olduklarını söyledi. Genç girişimci ve iş adamlarının desteklenmesiyle ilgili devlet programının üstünde çalıştıklarını belirten Kırgızistan Cumhurbaşkanı, gençleri birlikte çalışmaya ve toplumu kalkındırmaya davet etti. Özellikle yeni teknolojiler ve yenilikçi fikirlere açık olma konusunda tavsiyelerde bulunan Caparov, ulusal birliğin ve çevre duyarlılığının önemini vurguladı.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, hayalimdeki kırgızistan, ulusal gençlik forumu,

Diğer Haberler