kirgizistan-da-hukumet-sosyal-konut-projelerine-hiz-verdi

Kırgızistan’da hükümet sosyal konut projelerine hız verdi

“Benim Evim” 2021-2026” kampanyasını başlatan Devlet İpotekli Konut Kurumu, iki yıl içerisinde 13 binden fazla konutu teslim etmeyi planlıyor.

12 Mart 2024 14:07

Kırgızistan’da, daha önce kamu çalışanları için sosyal konut yapan Devlet İpotekli Konut Kurumu, artık tüm dar ve orta gelirli vatandaşlar için de uygun fiyatlarda konut inşa etmeye başladı.

Sosyal konut için yapılan başvurulardaki artışı dikkate alan hükümet, bunun için yasal altyapıyı da hazırladı ve “Benim Evim” 2021-2026” kampanyasını başlattı.

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un kararıyla, kamu arsalarının, sosyal konut için Devlet İpotekli Konut Kurumu’na verilmesi sağlandı.

Ayrıca, yurt dışında çalışan vatandaşların, sosyal konut yapımında Devlet İpotekli Konut Kurumu projelerine paydaş olarak katılmalarının önü açıldı. 

İki yıl içerisinde 13 binden fazla konutu teslim etmeyi planlayan hükümet, sosyal konutlar için, kamu bütçesinden başka da kaynak arayışlarına başladı.

Her yıl konuta ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Maaşlardaki artış, halkın konut taksitlerini ödemesini de kolaylaştırdı. Bu nedenle sosyal konut başvuruları arttı. Sadece geçen yıl 38 binden fazla başvuru yapıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, bişkek, konut, akılbek caparov, sosyal konut,

Diğer Haberler