kirgizistan-da-iki-yildir-yurutulen-yesil-miras-cevre-koruma-ve-yesillendirme

Kırgızistan’da iki yıldır yürütülen “Yeşil Miras” çevre koruma ve yeşillendirme ulusal projesine basın mensupları da katıldı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin Bişkek’te düzenlediği fidan dikme etkinliğinde, ulusal ve uluslar arası basın kuruluşlarının yüzden fazla temsilcisi yer aldı.

01 Nisan 2023 14:20

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un geçen yıl başlattığı “Yeşil Miras” çevre koruma ve yeşillendirme ulusal kampanyasına medya kuruluşları da dahil oldu. 

Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Servisi, Bişkek’te fidan dikme programı düzenledi.

Etkinliğe, ulusal ve uluslar arası medya kuruluşlarının yüzden fazla temsilcisinin yanı sıra, devlet kurumlarının basından sorumlu görevlileri katıldı. 

400’den fazla çam fidanı çeşidinin dikildiği alana ise, “İfade Özgürlüğü Bahçesi” adı verildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Enformasyon Servisi Başkanı Dayırbek Orunbekov, etkinlik vasıtasıyla, hem yeşillendirme çalışmalarına katkı yapmak, hem de devlet kurumlarının basın kuruluşlarıyla ilişkilerini pekiştirmek istediklerini söyledi:

Kırgızistan Ulusal İstatistik Kurumu 2022 yılı verilerine göre, ülkede 177 televizyon ve radyo kuruluşu faaliyet yürütüyor.

Kırgızistan’da son 7 yılda medya kuruluşları sayısı yüzde 12 artış gösterdi.

“Sınır Tanımayan Gazeteciler” sıralamasında basın özgürlüğü açısından Kırgızistan geçen yıl 7 derece birden yükselerek 79’dan 72’inci sıraya yükseldi.

 

Diğer Haberler