kirgizistan-da-ilk-organ-nakli-ameliyati-kirgiz-turk-dostluk-devlet-hastanesind

Kırgızistan’da ilk organ nakli ameliyatı Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi'nde yapılacak

Bişkek’te gerçekleştirilen Sağlık Kurulu toplantısında Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov hastaneye gerekli tüm yardımların yapılması talimatını verdi.

18 Haziran 2023 10:55

Toplantıya Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi yönetimi ve doktorları da katıldı. 

Doktorlardan, önümüzdeki Ağustos ayından itibaren hastanede iç organların nakli ameliyatlarının başlayacağı bilgisini alan Cumhurbaşkanı Caparov, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesine gerekli tüm yardımların yapılması talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesinde organ nakli ameliyatlarının başlamasının sadece Kırgızistan için değil, tüm Orta Asya ülkeleri için yenilik olacağını söyledi.

Caparov, Hastane’nin vatandaşlara yurt dışına çıkmadan Kırgızistan’da daha uygun fiyatlarla ameliyat olma imkanı sunacağını belirtti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesinin komşu ülke vatandaşları için de hizmet sunacağını ve sağlık turizmine katkı yapacağını açıkladı. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bişkek’te yapılan Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi, Orta Asya’daki en modern kliniklerin başında geliyor.
 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, organ nakli, kırgız-türk dostluk hastanesi,

Diğer Haberler