kirgizistan-da-yeni-egitim-ogretim-yili-basladi

Kırgızistan’da yeni eğitim-öğretim yılı başladı 

Ülkenin tüm bölgelerinde yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla resmi törenler düzenlendi.

01 Eylül 2023 17:26

Kırgızistan'da bugün başlayan eğitim-öğretim yılıyla birlikte binlerce çocuk tekrar okuluna kavuştu. Eğitim ve Bilim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu yıl ülke genelinde 150 bin çocuk okula başladı ve 42 yeni okul hayata geçirildi. Ayrıca, ülke çapında 2 bin 350 okulda toplam 1.5 milyon öğrencinin eğitim gördüğü, öğretmen sayısının ise 74 binden fazla olduğu belirtildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, hem eğitim-öğretim yılının başlaması hem de 1 Eylül'ün Bilim Günü olarak kutlanması sebebiyle mezun olduğu liseyi ziyaret etti. 

Modernizasyon çalışmalarının yapılmakta olduğu okul ile ilgili bilgili alan Caparov, kendisini yetiştiren öğretmeni Şayır Begaliyeva ile görüştü. Öğretmeni ile özlem gideren Cumhurbaşkanı Caparov, Şayır Begaliyeva’ya kendisi ve yetiştirdiği tüm öğrencileri adına, sergilemiş olduğu emek için teşekkür etti. 

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ise Oş’ta yeni yapılan okul ve kreşlerin açılışına katıldı. Akılbek Caparov, açılışta, öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olsun dileklerini iletti.





 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, eğitim-öğretim, okul,

Diğer Haberler