kirgizistan-daki-guvenlik-kurulu-toplantisinda-yeni-askeri-doktrin-aciklandi

Kırgızistan’daki Güvenlik Kurulu toplantısında yeni askeri doktrin açıklandı

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov başkanlığında Bişkek’te yapılan Güvenlik Kurulu toplantısına, Bakanlar Kurulu Başkanı, Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, Başsavcı gibi üst düzey devlet yetkilileri katıldı. 

13 Haziran 2023 15:54

Ülkenin askeri güvenliğini ilgilendiren konuların ele alındığı toplantıda Genelkurmay Başkanı Erlis Terdikbayev, yeni hazırlanan askeri doktrini tanıttı. 

Genelkurmay Başkanı Terdikbayev, dünyadaki ve Orta Asya’daki güvenlik durumunun değişmesi nedeniyle yeni askeri doktrinin hazırlandığını söyledi. 

Güvenlik Kurulunda konuşan Sadır Caparov ise, askeri doktrinin barış ve kalkınmaya, ülkenin egemenliğinin, bütünlüğünün ve güvenliğinin korunmasına, dışardan yapılabilecek olası saldırılara karşı hazırlıklı olmaya katkı yapacağını söyledi.

Toplantıda ülkenin askeri güvenliğiyle ilgili kritik açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Caparov, dışarıdan yapılacak her türlü saldırıya karşı gerekli cevabı vermeye hazır olduklarını belirtti.

Caparov, dünyadaki genel askeri-siyasi istikrarsızlık ve farklı bölgelerdeki silahlı çatışmaların artmasının, durumu daha da hassaslaştırdığını ifade etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, ülke güvenliğini sağlayacak gerekli silahları satın aldıklarını ifade etti:

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, güvenlik kurulu, askeri doktrin, caparov,

Diğer Haberler