kirgizistan-hukumetinden-tarim-sektorune-destek

Kırgızistan hükümetinden tarım sektörüne destek

Kırgız hükümeti, tarım sektörüne yönelik kredi desteğini önemli miktarda arttırdı. Bu yılın ilk 8 ayında 7 binden fazla tarım kredisi verildi.

26 Ağustos 2023 11:19

Kırgızistan’da hükümet, bölgede görülen kuraklık ve olası gıda krizi nedeniyle bu yıl tarım sektörüne yönelik desteğini arttırdı. Yıl başından bu yana çiftçilere sağlanan tarım kredisi sayısı önceki yıllara göre rekor düzeyde.

Kırgızistan Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ağustos ayı itibariyle 7 binden fazla tarım kredisi verildi. 8 aylık süreçte, toplam kredi miktarı 3 milyar 252 milyon somu aştı. 

Seracılıktan damla sulamaya, safkan hayvancılıktan balıkçılığa kadar binlerce proje bakanlık tarafından onaylandı.

Tarım kredilendirmeleri bitkisel tarım ve hayvancılık olmak üzere iki farklı kategoride yapıldı. Krediler kamu bankaları olan Ayıl Bank ile RSK Bank tarafından verildi.

Kırgız hükümeti ayrıca, tarımcılığı desteklemek için geçtiğimiz şubat ayında “Tarım Desteği 11” ulusal projesini başlattı. 60 ay sürecek olan projenin finansmanı devlet bütçesi ve ticari bankalar tarafından sağlanıyor. Ayrıca Maliye Bakanlığı, “Tarım Desteği 11” ulusal projesini destekleyen bankalara 330 milyon som değerinde sermaye desteği veriyor. 

 

 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, tarım, kredi desteği,

Diğer Haberler