kirgizistan-ile-agit-arasindaki-iliskiler

Kırgızistan ile AGİT arasındaki ilişkiler

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Thomas Greminger’le görüştü.

23 Mayıs 2018 13:43

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Thomas Greminger’i makamında ağırladı.

AGİT'in Kırgızistan'daki 20'nci yıldönümü dolayısıyla Greminger'i tebrik eden Ceenbekov, daha verimli işbirliğine dikkat çekti.

Görüşmede, Ceenbekov, 2018’in Kırgızistan’da Bölgesel Kalkınma Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatırken, kırsal alanlardaki yaşam koşullarının iyileştirilmesine, bölgelerin ihracat potansiyelinin geliştirilmesine ve göç akışını azaltacak işlerin yaratılmasına özel önem verildiğini vurguladı.

Kırgızistan'da sonbaharda düzenlenecek AGİT Parlamenterler Meclisi'nin oturumuna da değinen Ceenbekov, bu etkinliğin ülkede parlamenterizmin güçlendirilmesine katkı sağlayacağını ifade eüüib

AGİT Genel Sekreteri Greminger ise “İfade özgürlüğünü korumaya yönelik kararlarınızdan memnunuz. Sivil sektörün ülkenin kalkınmasına katkısını takdir ettiğiniz için mutluyuz.” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan, AGİT, Sooronbay Ceenbekov,

Diğer Haberler