kirgizistan-in-yeni-askeri-doktrini-aciklandi

Kırgızistan’ın yeni askeri doktrini açıklandı

Yeni doktrinde, devlet kurumlarının savaş koşullarına hazırlıklı olması, güvenlik kurumlarının teknik altyapısının ve askeri rezervlerin güçlendirilmesi gibi stratejik hedefler yer alıyor.

16 Aralık 2023 15:41

Kırgızistan’da, Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan "Yeni Askeri Doktrin", Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı.
Kırgızistan’ın savunma ve güvenlik stratejilerini belirleyen yeni doktrin, ülkenin tehdit algılarını, askeri alandaki teknolojik gelişme amaçlarını ve stratejik hedeflerini içeriyor.

Yeni askeri doktrinde stratejik hedefler dört başlıkta toplanıyor

İlk başlıkta devlet sisteminin bölgesel ve sivil savunma alanda geliştirilmesi yer alıyor. İkinci stratejik hedef, devlet kurum ve kuruluşlarının olası savaş koşullarında işlevlerine devam edebilmesi için hazırlıklı olmasını vurguluyor. Üçüncü stratejik hedefte, ülkenin savunma güvenliğinden sorumlu kurumların teknik altyapı ve imkanlarının güçlendirilmesini yer alıyor. Dördüncü başlıkta yer alan stratejik hedef ise askeri rezervlerin arttırılması ve özel askeri birliklerin desteklenmesi.

Yeni doktrindeki stratejik hedeflere göre önümüzdeki dönemde sınır güvenliğinin sağlanması ve bölgesel ve sivil savunma görevlerinin yerine getirilmesi için rezerv yapılardan yararlanılacak. Ayrıca özel askeri birliklerden hizmet alımı da yapılacak.

 

Anahtar Kelimeler: krgızistan, askeri doktrin,

Diğer Haberler