kirgizistan-kazakistan-iliskileri

Kırgızistan-Kazakistan İlişkileri

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

08 Şubat 2018 15:34

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesi sırasında taraflar ikili işbirliğini geliştirme, daha önceden yapılmış anlaşmaları pratikte hayata geçirme ve Avrasya Ekonomik Birliği kapsamında işbirliğini güçlendirme konularını ele aldı.

Taraflar, ayrıca bölgesel ve uluslararası gündemine ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

 

KIRGIZ BAŞBAKAN İSAKOV KAZAKİSTAN’IN BİŞKEK BÜYÜKELÇİSİ BOZJİGİT’İ KABUL ETTİ

Kırgızistan Hükümet Başkanı Sapar İsakov, Kazakistan’ın Bişkek Büyükelçisi Ayımdos Bozjigit’i kabul etti.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, görüşmenin Kazakistan Büyükelçisinin Kırgızistan’da görev süresinin sona ermesi nedeniyle yapıldığı bildirildi.

Görüşme sırasında Başbakan İsakov, verimli çalışmaları için Büyükelçi Bozjigitov’a teşekkürlerini iletti.

Sapar İsakov, "Sizinle yakın ilişki içinde çalışarak, ikili işbirliğini önemli ölçüde geliştirmeyi ve gerçek sonuçlar elde etmeyi başardık. Sayenizde Kırgızistan’ın güvenilir bir arkadaş bulduğundan eminim." ifadesini kullandı.

Bozjigitov ise hükümetin "Taza Koom" programı çerçevesinde dijital ekonomiye geçiş planları nedeniyle Kırgızistan için yeni fırsatların ortaya çıkacağını da belirtti.


 

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan-Kazakistan ilişkileri, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Hükümet Başkanı Sapar İsakov,

Diğer Haberler