kirgizistan-kazakistan-sinirinda-tir-yogunlugu

Kırgızistan- Kazakistan sınırında tır yoğunluğu

Kırgızistan’ın Kazakistan’la sınırındaki Ak Tilek, Çaldıbar, Çon Kapka ve Ken Bulun sınır kapılarından yurt dışına çıkmak için bekleyen tırların sayısı artıyor.

24 Ağustos 2023 15:41

Kırgızistan-Kazakistan sınırında bekleyen tırların sayısı her geçen gün artıyor. Kazakistan’a giriş yapmak isteyen yüzlerce tır, kontrol yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Kırgızistan Sınır Hizmeti, Ak Tilek, Çaldıbar’da, Çon Kapka ve Ken Bulun sınır kapılarında 600’den fazla tırın beklediğini açıkladı. 4 gündür sınırda bekleyen tır sürücüleri en çok araçlarındaki malların çürümesinden endişe ediyor:

Bişkek yönetimi, sınır kapılarında çadırlar kurarak sürücülere yiyecek ve içecek dağıtıyor. Sınır kapılarında sağlık hizmeti de sunuluyor.
Sivil toplum örgütleri ve gönüllüler de günlerdir sırada bekleyen tır sürücülerinin ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı oluyor.
Yemekler pişiriliyor, içecekler dağıtılıyor.

Yetkililer, sınırındaki yoğunluğun ne zaman azalacağı ve kontrol noktalarının normale döneceği hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Ekonomi Bakanlığı, yoğunluğun azaltılması için bir heyetin bölgede bulunduğunu, Kazakistan ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, kırgızistan, tır, sınır,

Diğer Haberler