kirgizistan-kultur-gunleri-gala-programi-ankarada-yapildi

"Kırgızistan Kültür Günleri" gala programı Ankara'da yapıldı

Kırgızistan’ın bağımsızlığının 32. yıl dönümü, Türkiye Yüzyılı ve Türk dünyasının büyük yazarı Cengiz Aytmatov’un doğumunun 95. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Kırgızistan Kültür Günlerinin” galası Ankara’da gerçekleşti.

27 Kasım 2023 13:41

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Siyaseti Bakanlığı ve Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliğinin katkılarıyla gerçekleştirilen konsere, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Timurlan Azhymaliev, Cengiz Aytmatov'un kız kardeşi Roza Aytmatova ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin hem Kırgızistan hem de Türkiye için çok anlamlı olduğunun altını çizen Ruslan Kazakbayev, Kırgızistan'in bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. Kırgızistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkileri güçlenerek devam ettiğini vurguladı. Sözünün devamında yüzüncü yılını kutlayan Türkiye'ye barış, refah ve huzur diledi. "Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti yüzyıllık tarih yazmıştır" dedi.

Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Timurlan Azhymaliev ise Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam ettiğini  söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılını kutlayan Azhymaliev, "Türkiye'nin başarısı ile biz de gurur duyuyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu "Kırgızistan ile Türkiye arasındaki köklü ve sağlam ilişkileri geleceğe taşıyacağımızdan şüphem yok" dedi. Türkiye'nin yüzyılına yakışır şekilde Türk dünyasının güvenliği için önemli adımlar atmaya devam ediyoruz diyen Mumcu Kırgızistan Kültür Günlerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Program Kırgızistan'dan gelen sanatçıların konseriyle devam etti. Kırgızistan’ın farklı ezgilerini eşsiz yorumlarıyla icra eden sanatçılar sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. Dans ekipleri misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kırgızistan Kültür Günleri kapsamında resim sergisi, film gösterimi, geleneksel el sanatları sergisi, geleneksel kıyafetlerin defilesi ve bilimsel konferanslar düzenlenecek.

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, ankara, kırgız günleri gala, kırgız kültür günleri,

Diğer Haberler