kirgizistan-parlamentosu-kredi-borclarinin-silinmesiyle-ilgili-kanunu-kabul-ett

Kırgızistan Parlamentosu, kredi borçlarının silinmesiyle ilgili kanunu kabul etti

Kırgızistan Parlamentosu, 28-30 Nisan 2021 tarihlerinde Kırgız-Tacik sınırında gerçekleşen çatışmalardan zarar gören iş sektörünün kredi borçlarının silinmesiyle ilgili kanun taslağını onayladı. 

24 Mayıs 2023 14:35

Kırgızistan’da yasama organı olan Cogorku Keneş, ülkenin Tacikistan’la sınırında yer alan Batken bölgesindeki halkı desteklemek için önemli bir karar aldı. 

Kırgız parlamentosu, 28-30 Nisan 2021 tarihlerinde sınırda yaşanan çatışmalardan zarar gören iş sektörünün temsilcilerinin kredi borçlarının silinmesini öngören kanun taslağını onayladı.

Bakanlar Kurulunun hazırladığı kanun taslağı, Kırgız-Tacik sınırındaki silahlı çatışmalarda ev ve işyerleri yanan girişimci ve firmaların desteklenmesi amacını taşıyor. 

Kanun, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından imzalanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Kırgız hükümeti, bundan iki yıl önce Tacikistan’la yaşanan silahlı çatışmalardan zarar gören Batken halkını desteklemek için hazırladığı plan ve programlarını uygulamaya devam ediyor. 
Hükümet, şimdiye kadar, yanan evlerin yerine yenilerinin inşa edilmesi için 500 milyon Som’dan fazla kaynak aktardı.

Ayrıca, Kırgızistan’daki Türk kurumları da Batken bölgesindeki çalışmalarına Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliğinin koordinasyonuyla devam etti. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türk firmalarının desteğiyle onlarca yanan ev ve işyeri tekrar inşa edildi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı da Batkenlilere giysi, gıda ve hijyen malzemeleri yardımında bulundu.
 

Diğer Haberler