kirgizistan-suc-orgutleriyle-mucadeleyi-surduruyor

Kırgızistan suç örgütleriyle mücadeleyi sürdürüyor

Kırgızistan’da organize suç örgütleri ve yolsuzlukla mücadele sonucu 1 milyar 200 milyon dolar değerinde taşınır ve taşınmaz varlığa el konuldu.

24 Kasım 2023 14:20

Kırgızistan'da Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi'nin öncülüğünde ülkedeki tüm organize suç örgütlerine operasyonlar yapıldı. Yürütülen operasyonlarla en büyük organize suç örgütleri çökertildi ve söz konusu örgütlerin, ülkenin hemen hemen tüm bölgelerinde bulunan taşınır ve taşınmaz varlıklarına el konuldu.

Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, suç örgütleri ve yolsuzlukla mücadele sonucu devlet bütçesine 1 milyar 200 milyon dolar gelir sağlandığını açıkladı.

Son iki yıl içerisinde Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, Kamçı Kölbayev, Djengo gibi ülkedeki önemli organize suç örgütlerini çökertti. Yasadışı olarak elde edilen nakit paralar, mücevherler, lüks otomobiller, villalar, restoranlar, safkan at çiftlikleri, tatil köyleri, ticaret merkezleri, apartmanlar, spor ve güzellik salonları olmak üzere yüzlerce mal varlığı devlet mülkiyetine geçirildi.
 

Anahtar Kelimeler: kırgızistan, suç örgütü, yolsuzluk,

Diğer Haberler