kirgizistan-turkiye-manas-universitesi-39-nde-mezuniyet-heyecani

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı

1995 yılında kurulan üniversite bu yıl 13. dönem mezunlarını verdi.

25 Haziran 2014 13:11

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi 13. Dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet töreni Kırgızistan ünlü sanatçılarının söyledikleri şarkılarla renklendi.

Mezuniyet törenine Kırgızistanlı devlet yetkilileri, Bişkek’teki büyükelçiliklerin temsilcileri, akademisyenler, Türk dünyasının çeşitli ülkelerinden velililer, sanatçılar ve basın mensupları katıldı.

Türk dünyası gençlerini aynı çatı altında buluşturarak onlara uluslararası düzeyde yüksek öğrenim görme imkanı sağlayan Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi’nden bu yıl yaklaşık 600 genç mezun oldu.

Türkçe, Kırgızca, Rusça, Çince ve Batı dillerini öğrenerek alanlarında donanımlı bir biçimde kariyerlerine başlayan Manas Üniversitesi mezunları, bu rekabet üstünlükleri ile dünyanın çeşitli coğrafyalarında 30 ülkede istihdam ediliyorlar.

Kardeş ve dost iki ülke Türkiye ile Kırgızistan’ın imzaladığı anlaşmayla özel statülü devlet üniversitesi olarak kurulan ve 1995’ten bu yana Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te faaliyet gösteren Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi, son yıllardaki başarıları ile ile daha da dikkat çekiyor.

Törende, TRT AVAZ  seyircileriyle duygularını paylaşan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin mezunları, öğrenimleri boyunca kurdukları dostlukları vurguladılar.
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı da mezuniyet töreninin büyük bir bayram olduğunu ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi, Prof. Dr. Sebahattin Balcı,

Diğer Haberler