kirgizistan-turkiye-manas-universitesi-bir-universiteden-otesi

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi: Bir üniversiteden ötesi...

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Türk Dünyasına ve insanlığa değer katan, “Uluslararası Düzeyde Saygın ve Tanınan Bir Üniversite” olma yolunda güvenli adımlarla ilerliyor.

25 Kasım 2021 17:05

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinin kurulmasına dair anlaşma 30 Eylül 1995 tarihinde İzmir'de imzalandı. Öğrenci kabulüne 1997-1998 eğitim öğretim yılında başladı. 
Üniversite, Türkiye ve Kırgızistan'daki devlet üniversiteleri ile aynı statüde. Üniversitede eğitim-öğretim ücretsiz olup öğrencilere “Giriş Kontenjanı Bursu”, “Akademik Başarı Bursu”, “Destek Bursu” ve “Milli Sporcu Bursu” verilmekte. 
Türkiye’den giden öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan burs ve kredilerden yararlanabiliyor.
Ders kitapları üniversite tarafından karşılanıyor. 
Eğitim-öğretim dili Türkiye Türkçesi ve Kırgızca'dır. Bazı bölünmelerde Rusça, İngilizce ve  Çince öğretim de mevcuttur.
Üniversite bünyesinde 11 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu faaliyet gösteriyor.
Öğrenciler, sağlık hizmetlerinden, öğrenci yurt ve evlerinden, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerden yararlanabilmekte. 
Üniversitenin misyonu Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarındaki gençler başta olmak üzere sürekli eğitime inanan her kesimden bireylerin birlikte öğrenmeleri ve ortak anlayış geliştirmeleri amacıyla, alanında yetkin ve özgüveni yüksek, ortak kültür değerlerimiz etrafında ahlaki ilkeler ve evrensel değerlerle donatılmış, toplumsal sorumluluk sahibi, çağdaş, uluslararası istihdam edilebilir nitelikte bireyler yetiştirmek ve başta Türk Uygarlığı olmak üzere dünya bilimine katkı sağlamaktır.

Diğer Haberler