kirgizistan-turkiye-manas-universitesi-ogrencilerine-sundugu-akademik-sosyal-v

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, öğrencilerine sunduğu akademik, sosyal ve kültürel olanaklarla tercih edilmeye devam ediyor

Türkiye’nin 1995 yılında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencilerine sunduğu akademik, sosyal ve kültürel olanaklarıyla tercih edilmeye devam ediyor.

10 Ağustos 2020 16:46

Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarındaki gençler başta olmak üzere, alanında yetkin, ortak kültür değerlerimiz etrafında ahlaki ilkeler ve evrensel değerlerle donatılmış, toplumsal sorumluluk sahibi, çağdaş, başta Türk Uygarlığı olmak üzere dünya bilimine katkı sağlayan bireyler yetiştirmek amacı  ile kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi  25. yılını kutlluyor.

Üniversite öğrencilerine sunduğu akademik, sosyal ve kültürel olanaklarıyla da dikkat çekiyor. 

Özel Statülü Devlet Üniversitesi

Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgız Cumhuriyeti arasında 1995 tarihinde imzalanan anlaşmayla kurulan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Özel Statülü Devlet Üniversitedir.

Çift Diploma

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mezunları hem Türkiye’de ve Türkiye’nin diplomalarını tanıyan ülkelerde hem de Kırgızistan’da ve Kırgızistan’ın diplomalarını tanıyan ülkelerde geçerli çift diplomaya sahip olmaktadırlar. Bu, geniş bir coğrafyada istihdam edilebilme imkânı sağlamaktadır. Mezunlar 5 kıtada, 43 ülkede istihdam edilebilmektedirler.

Diploma Denkliği

Özel statülü bir Devlet üniversitesi olan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi diplomaları, Türkiye’de ve Kırgızistan’da Devlet üniversitelerinin verdiği diplomalara denktir ve aynı hakları sağlar.

Ücretsiz Öğretim

Yükseköğrenimleri için Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesii tercih eden öğrenciler  eğitim-öğretim ücreti ödememektedirler.

Ücretsiz Formasyon Eğitimi

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi öğrencileri öğretmenlik yapabilmeleri için gerekli olan formasyon eğitimi, alanlarında deneyimli öğretim elemanları tarafından ücretsiz olarak verilmektedir.

Altı Ülkeden Deneyimli Öğretim Üyesi Kadrosu

Üniversitede 6 ülkeden 500’ü aşkın seçkin öğretim elemanı çalışmaktadır. Öğrenim gören öğrenciler, uluslararası tecrübesi olan öğretim elemanlarından aldıkları mesleki eğitimle dünyadaki yoğun rekabete hazır olarak donatılmaktadırlar.

Gelişmiş Fiziksel ve Teknolojik Altyapı

Üniversitede, öğrencilerin her ihtiyacını çağın gereklerine göre karşılayan modern fiziksel ve teknolojik altyapı kurulmuştur. İleri teknolojik cihazlarla oluşturulan eğitim-araştırma laboratuvarları, radyo ve televizyon stüdyoları, dijital tabanlı okuma ve öğrenme merkezleri, akıllı sınıflar, derslikler ve amfiler, toplantı ve konferans salonları, yüksek hızlı kablolu ve kablosuz internet bağlantıları dahil olmak üzere fiziksel ve teknolojik pek çok olanak bulunmaktadır.

On Üç Ülkeden Öğrenci Çeşitliliği

Üniversitede Türk dünyası ülkeleri başta olmak üzere 13 ülkeden 22 kökenden 6291 öğrenci birlikte yükseköğrenim görmektedir. 

Yirmi Dört Saat Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Poliklinik donanımına sahip, deneyimli doktorlar ve sağlık personelinin hizmet verdiği Sağlık Merkezinde, öğrenciler, her gün 24 saat ücretsiz muayene ve tedavi olabilmektedirler.

Uygun Koşullarda Barınma ve Dengeli Beslenme

Kırgızistan dışından gelen öğrencilerin tamamına ilk yıl öğrenci evlerinde yaşama imkânı sağlamaktadır. Öğrenci evlerinde kalan öğrenciler, 24 saat sıcak su ve internet gibi imkânlarla sahiptir.

Öğrenci Konseyi ve Uluslararası Öğrenci Birliği,

Öğrenci Konseyi; öğrencilerin demokratik bir şekilde üniversite yönetimine katılmasını sağlamakta, Üniversite içinde ve dışında öğrencileri temsil etmektedir. Uluslararası Öğrenci Birliği, Üniversiteye Kırgızistan dışından gelen öğrencilere rehberlik hizmeti vermekte, onlarla birlikte sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemektedir.

Öğrenci Kulüplerinde Mesleki ve Kişisel Gelişim

Sürekli Eğitim Merkezinin programları ile öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlayabilecekleri pek çok fırsat vardır. Öğrenciler açık ve kapalı spor sahalarında tenis, basketbol, futbol, güreş gibi çok çeşitli spor branşlarıyla ilgilenebilmekte; müzik, dans, resim gibi sanat alanlarında kurslara gidebilmekte; tiyatro, çevre, dağcılık, turizm, halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi 24 aktif kulüpte geniş bir sosyal çevre edinebilmektedirler.

Beş Kıtada Kırk Üç Ülkede İstihdam

Üniversitenin mezunları iş arayan değil, öğrenimleri boyunca elde ettikleri mesleki bilgi ve beceri sayesinde iş için talep edilen bireylerdir. Bugüne kadar mezun öğrenci sayısı 7686’dır. Bu mezunlar 5 kıtada 43 ülkede Üniversitelerini başarıyla temsil etmektedirler.

Çok Renkli Sosyal, Kültürel, Sanatsal ve Sportif Faaliyetler

Üniversitede her eğitim-öğretim döneminde birbirinden renkli çok sayıda etkinlik düzenlenmektedir. Her öğrenci ilgi duyduğu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyete katılabilmekte, artık birer marka haline gelmiş olan spor takımlarında ve kültür-sanat gruplarında yeteneklerini sergileyebilmektedirler.

Rusça ve Çince Öğrenme İmkânı

Üniversitede dileyen her öğrenci dünyada önemi gittikçe artan Rusça ve Çince öğrenme imkânı bulabilmektedir. Ana dili Rusça ve Çince olan öğretim elemanlarının verdikleri kurslara katılan öğrenciler, yükseköğrenimleri boyunca kendilerini birkaç dil bilen bireyler olarak yetiştirebilmektedirler. Ülkede konuşulan ikinci dil olan Rusça, yaşamın her alanında uygulamalı olarak öğrenilebilmektedir. Üniversitede Batı dillerini öğrenme imkânı da bulunmaktadır.

Uluslararası Öğrenci Değişim Programları

Öğrenciler, uluslararası öğrenci değişim programlarına katılarak, gittikleri ülkelerdeki ve üniversitelerdeki farklı kültürlerden ve farklı öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilmektedirler.

Yurt Dışında Staj Yapabilme

Üniversitede başarı düzeylerine bağlı olarak öğrencilere Türkiye’nin seçkin kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarında staj imkânları sağlamaktadır. Her sene yaklaşık 450 öğrenci bu imkânlarla alanlarında uygulama yapabilmekte ve iş dünyasıyla tanışabilmektedir.

Modern Üniversite Kentinde Güvenli ve Uygun Koşullarda Yaşam

Üniversite, Tanrı Dağları’nın eteğinde, muhteşem doğasıyla bir üniversite şehri olarak bilinen Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, seçkin konumuyla ve her alandaki çekici faaliyetleriyle göz doldurmaktadır. Modern yaşamın her unsurunun bulunduğu Bişkek; geniş parkları, kütüphaneleri, müzeleri, tiyatro, opera ve bale salonları ile sanatsal ve kültürel yönden zengin imkânlar sunmaktadır.

Ucuz, Rahat ve Sürekli Ulaşım İmkânı

Türkiye ile Kırgızistan arasında her gün düzenli olarak en az 3 kere yapılan uçak seferleri ile Üniversiteye ulaşmak oldukça kolaydır.

Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Mezunlar yükseköğrenimlerinin ardından alanlarında uzman olabilmek, akademik kariyer yapabilmek veya araştırmacı olarak bilime katkı sağlamak için lisansüstü programlarına başvurabilmektedirler.

Anahtar Kelimeler: Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi,

Diğer Haberler