kirgizistan-turkiye-manas-universitesi-rektoru-prof-dr-ceylan-turksoy-tarafin

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceylan, TÜRKSOY tarafından “Türk Dünyası’na Üstün Hizmet Ödülü” ile taltif edildi

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’a ödülünü, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Rayev takdim etti.

22 Mayıs 2023 15:18

Prof. Dr. Ceylan, ödüle, ömrünü Manas Üniversitesi’ni her alanda üst düzey başarılara taşıması sebebiyle verildi.

Ödül töreninde konuşan Ceylan, “Büyük milletler, büyük devletler, büyük ufuklara yürür, büyük hayalleri gerçeğe dönüştürmek için koşar, geleceğini kurmak veya çağın icaplarına göre yeniden şekillendirmek için planlar yapar, projeler üretir, fikirler ortaya koyar. İşte ben de böyle büyük bir devletin ve asil bir milletin ferdi olarak hayatım boyunca Türk Dünyası’na hizmet edecek büyük planların, projelerin ve hayallerin gerçekleştirilmesine hizmet ettim. Ne mutlu bana ki bugün hayatımız boyunca hayal ettiğimiz Turan’ı, Kızılelma’yı gördüm: Türk Dünyası’nın semalarında artık kendi SİHA’larımız, İHA’larımız uçuyor, Altay’ımız ışık saçıyor, milli uçak gemimiz TCG Anadolu ve TOGG’umuz göğsümüzü kabartıyor. Türk Dünyası’nda artık TÜRKSOY gibi köklü kurumlarımız ve kuruluşlarımız geleceğimizi inşa etmek için eğitimden ekonomiye, sanattan siyasete pek çok alanda hızla adımlar atıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi ‘Büyük Türkiye Yüzyılı’ artık çok yakındır. Türkiye ile birlikte önümüzdeki yüzyıl hiç şüpheniz olmasın Türk Dünyası Yüzyılı olacak!” dedi.

-Türk Dünyası’na yönelik referans çalışmalar

Alpaslan Ceylan, ömrünü Türk Tarihi’ne ve Türk Dünyası’na adaması, tüm çalışma hayatı boyunca ve özellikle son 25 yılda Doğu Anadolu, Kuzeydoğu Anadolu, Kafkaslar ve Orta Asya Eskiçağ Tarihi ile kültürüne yönelik uluslararası düzeyde bilimsel yüzey araştırmaları, kazılar ve projeler gerçekleştirmesi ile biliniyor.

Ceylan’ın bu kapsamda Azerbaycan, Moğolistan, Gürcistan, Rusya, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Nahçıvan, Türkmenistan ile Libya’da Türk Kültürü ve Tarihi ile ilgili yürüttüğü bilimsel projeler araştırmacılar tarafından referans kabul ediliyor. Rektör Ceylan, bu alanda, çeşitli uluslararası organizasyonlarda yürüttüğü başkanlık görevleriyle de tanınıyor.

Arnavutluk, Fransa, Hindistan ile Suriye’de kültürel temaslarda bulunmuş olan Rektör Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın buralardaki Türk misyon kurumları ile Türk Dünyası’nın entegrasyonu için çeşitli faaliyetlerde bulunması da önde gelen çalışmaları arasında yer alıyor..

 

Diğer Haberler